img

Вести

Коцкица 2 укида листу чекања - Нова мера општинске помоћи намењена трудницама

img

Print

Установа за предшколско васпитање и образовање “Полетарац” ускоро ће  бити богатија за још један вртић, па тако од 1. септембра у румској општини више неће бити листе чекања за упис деце. Радови на изградњи новог вртића – Коцкица 2 добро напредују и завршетак се очекује половином јула, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас заједно са начелником Општинске управе Душаном Љубишићем обишла радове на изградњи објекта вредног 131,7 милиона динара.

Ово је веома значајан и велик пројекат пре свега из разлога што више нећемо имати листе чекања. Листе чекања су мале, можда десеторо деце чека тренутно на упис у вртић, но, нама је у интересу да сва деца могу да га похађају и то ћемо изградњом овог објекта и омогућити свим малишанима. Овај објекат ће имати капацитет да прими преко 280 деце. Наша политика подразумева превасходно бригу о деци, о младима, јер улагањем у децу, ми улажемо у будућност. Верујемо у повећање наталитета, захваљујући оваквим модерним објектима родитељи ће имати лагодност да иду на посао и да не мисле о томе ко ће им чувати децу и да ли ће деца имати места у румским вртићима“, казала је председница Ћирић и додала да ће локална самоуправа издвојити још 16 милиона динара за опремање унутрашњости објекта, као 11,5 милиона динара за набавку мобилијара и уређење игралишта у дворишту вртића.

Нови вртић који се просторе на преко 2.600 квадратних метара спојен је трпезаријом и кухињом са постојећим објектом Коцкица 1, па се може посматрати и као једна савремена целина у систему предшколског образовања и васпитања.

Председница Ћирић најавила је данас и нову популациону меру општине Рума – једнократну помоћ свим трудницама.

Поред тога што Општина Рума издваја средства за незапослене породиље, односно за све породиље у износу од 30.000 динара, затим за суфинансирање вантелесне оплодње за брачне парове на територији Општине Рума, увела сам и једну нову меру, а то је да ће све труднице на територији Општине Рума добијати једнократну новчану помоћ у износу од 20.000 динара. Надамо се да ћемо овом мером још више подстаћи рађање деце на територији наше општине, а на помоћ имају право све труднице независно од тога да ли су у радном односу или не“, нагласила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor