img

Вести

Завршен пројекат из програма Erasmus+ -Европским знањима кроз српска тржишта

img

Print

Конференција поводом затварања пројекта „Европским знањима кроз српска тржишта“ из програма Erasmus+ одржана је у уторак 15. марта, у медијатеци Средње стручне школе „Бранко Радичевић“у Руми.

Пројекат који је трајао две године обезбедио је стручно усавршавање за наставнике кроз активност посматрања рада колеге по струци и стручну праксу за ученике угоститељског, економског смера и смера моделари одеће у Португалу у месту Barcelos. Циљ пројекта био је да се унапреди ниво практичног знања ученицика и наставника који су се базирали на уско стручном надограђивању постојећег знања, имплементирање у постојећи наставни план и програм из више предмета како би се задовољило постојеће тржиште које захтева нове компентенције, алате и методе рада. У пројекат су била укључена три смера, 15 ученика и 3 наставника. Свим учесницима је крајњи циљ да добију ускостручну обуку– свако из своје струке.

"Дугорочни циљ пројекта је да се наши ученици, обучени за сегмент у својој струци прилагоде актуелним потребама тржишта рада по завршетку школе те као тако добро обучен кадар са европским искуством и знањем буду добра промоција за школу у којој су стекли потребно знање и искуство. Кроз пројекат помажемо да наставници различитих профила добију додатно уско-стручно усавршавање како би били у корак са технологијама и потребама тржишта, као и са методама које се примењују у ЕУ. Желели смо да објединимо наша три смера која су требала да иду у правцу дуалног образовања и да пружимо ученицима могућност за додатним сатима практичног рада у струци током школовања", поручио је Пројектни тим школе Erasmus+ програма.
donor
donor
donor
donor