img

Вести

Ново санитетско возило за ГЦ "Срем" и нова услуга социјалне заштите у нашој општини

img

Print

Румски Геронтолошки центар "Срем" од данас је богатији за ново модерно санитетско возило, опремљено по највишим медицинским стандардима. Реч је о возилу марке Citroen Jumper које је ГЦ "Срем" донирало Министарство здравља.

Захваљујући Министарству здравља и пројекту који је господин Лончар, министар здравља, назвао највећа набавка у историји здравства, што у суштини јесте, јер се ради о набавци преко 300 амбулантних возила,  савремено санитетско возило после више деценија коначно је стигло и у ГЦ "Срем", изјавио је директор ове установе социјалне заштите Војислав Миоковић.

"Наша вишегодишња, да не кажем вишедеценијска тежња за набавку једног специјализованог амбулантног возила напокон је реализована. Оно нам је било и више него потребно, јер ми нисмо само установа социјалне већ и здравствене заштите. Имамо људе којима се пружа примарна здравствена заштита, свакодневно обављамо превоз наших корисника према болници у Сремској Митровици, према Институту у Каменици или према некој другој здравственој установи. До сада смо увек имали нека возила која смо прилагођавали, мењали намену, ево сад по први пут имамо адекватно специјализовано возило за ту намену", истакао је директор Миоковић најавивши и нови услугу ГЦ "Срем".

"Искористио бих ову прилику да најавим једну нову услугу социјалне заштите коју смо договорили са локалном самоуправом, а ради се о Дневном боравку за стара лица. До сада смо као локална самоуправа били чувени по Дневном боравку за особе са инвалидитетом односно за децу и омладину, сада ћемо вероватно у току лета, када се испоштују све процедуре, кренути са пружањем те нове услуге социјалне заштите. Намера нам је да у будућности све услуге које се тичу старих људи под окриљем локалне самоуправе буду управо концентрисане код нас у Геронтолошком центру", рекао је Миоковић и додао да ће Дневни боравак за почетак функционисати у кругу установе, али и да постоји и пројекат за изградњу посебног објекта за ту намену, чија је градња планирана за наредну годину.

Што се тиче епидемиолошке ситуације она је у ГЦ "Срем" већ дуже време стабилна.

"Такви су протоколи тако да тренутно немамо посете и мислим да нашим корисницима више то штети од саме пандемије. Ако све буде у реду верујем да ћемо ускоро одјавити епидемију у Дому, јер дуго немамо заражених, но, то не зависи искључиво од нас већ и од Завода за јавно здравље у Сремској Митровици", појаснио је Миоковић.
donor
donor
donor
donor