img

Вести

Представљање Руме на Сајму туризма

img

Print

Под слоганом "Одмор те чека", јуче је почео јубиларни 40. Међународни сајам туризма у Београду. На сајму се представља више од 1.200 излагача из 55 земаља, а традиционално Општина Рума ће се представити на штанду „Диван је кићени Срем“, под окриљем Туристичке организације Војводине. На овогодишњем Сајму туризма акценат се ставља на „Лето у Срему“, па је Туристичка организација општине Рума урадила посебну брошуру под називом „Лето у Руми“. Такође, како ове године обележава стогодишњица од присаједињење Срема Краљевини Србији, урађена је и брошура посвећена важном датуму. Заједнички штанд општина Срема посетио је јуче и шеф Кабинета председника општине Војислав Миоковић. Директорица Туристичке организације општине Рума Мирјана Вујасановић истиче да је румски штанд био изузетно посећен првог дана сајма и да се нада порасту броја туриста у 2018. години.

Заиста је диван кићени Срем у њему можете много тога да видите, доживите и окусите, а Рума пошто је у самом срцу Срема мора бити обавезна станица за све туристе. Ове године све туристичке организације из Срема промовишу лето у Срему. Ми смо припремили брошуру под називом „Лето у Руми" и људе у Београду упознајемо да на само 50 километара одавде имају једну праву оазу оличену у излетишту Борковац, где могу да уживају у природи, праве пикник у шуми, пливају у правом олимпијском базену, или пак језеру, посете спа центар. У циљу неговања традиције овог пута промовишемо и стогодишњицу присаједињења Срема Србији. Одлука о присаједињењу донета је у Руми у кући др Жарка Миладиновића 24. новембра 2018. године, дакле један дан пре Велике народне скупштине у Новом Саду када је донета одлука о присаједињењу Војводине (Банат, Бачка и Барања) Краљевини Србији", изјавила Мирјана Вујасиновић.

Наша туристичка организација ће ове године промовисати и бројне манифестације које нашу општину чине посебном, на румском штанду су и "Краљице" АНИП-а Бранко Радичевић". Сајам ће трајати до недеље 25. фебруара, а земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Грчка.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor