img

Вести

Помоћ привредницима - Проширена листа делатности

img

Print

Општина Рума је и ове године издвојила значајна финансијска средства као локалну меру подршке привредницима у нашој општини.

За финансирање ове мере бесповратне једнократне новчане помоћи обезбеђена су средстава у укупном износу од 20.000.000 динара.

Од 1. марта 2022. проширена је листа делатности које могу добити општинску новчану помоћ намењену привредним субјектима са седиштем регистрованим на територији општине Рума. Право на новчану помоћ имају и такси превозници - шифра делатности 4932, као и рођендаонице и играонице - шифра делатности 9329.

"И ове године Општина Рума је одлучила да помогне свим предузетницима чије је пословање било угрожено због ковида19. Издвојили смо 20 милиона динара, закључно са јучерашњим даном пријавило се 218 предузетника и исплате се обављају сходно динамици пријављивања. Проширили смо и листе односно шифре делатности, привредници су задовољни динамиком исплате тако да је то једна добра мера подршке на обострану корист", изјавила је председница Општина Рума Александра Ћирић.

Јавни позив отворен је до утрошка средстава, а најкасније до 31.03.2022. године, а новчане помоћи се крећу у распону од 50.000 до 300.000 по привредном субјекту.
donor
donor
donor
donor