img

Вести

Квалитетнији услови за образовање

img

Print

Како би сви ђаци из наше општине имали што боље и квалитетније услове за образовање румска локална самоуправа започела је нови циклус инфраструктурних улагања у основне и средње школе.

Председница Општине Рума Александра Ћирић посетила је данас Средњу стручну школу "Бранко Радичевић", где су недавно завршени радови на замени дотрајале столарије.

"Ми у овој текућој години планирамо велико улагање у све школе са циљем да наша деца, наши ђаци имају што боље и што квалитеније услове за своје образовање. У ССШ "Бранко Радичевић" смо заменили дотрајалу  столарију са новом ПВЦ и за ту намену смо издвојили 1.408.000 динара. Такође, финансирали смо у овој школи исто значајне радове на санацији водоводне и канализационе  мреже, као и електроинсталација", казала је председница Ћирић.

Директор ССШ "Бранко Радичевић" Мирко Зрнић напомиње да је реч о значајним радовима, те да је столарија са источне стране објекта била у доста лошем стању.

"Готово смо завршили целокупну замену столарије у нашој школи. Захваљујући Општини Рума замењен је 21 четворокрилни прозор и тренутно на школском објекту је преостало неких 10 до 12 прозора за замену. Надамо се да ће као и сваке године локална самоуправа имати разумевања као и до сада и да ћемо у 2022. години наставити тамо где смо започели", казао је директор Зрнић.
donor
donor
donor
donor