img

Вести

Озелењавање града - Садња липа у Главној улици

img

Print

Општина Рума наставља акцију озелењавања јавних површина. Радници ЈП "Комуналац" засадили су данас 50 нових стабала у Главној улици у Руми, а реч је о садницама ситнолисне липе.

Председница Општина Рума Александра Ћирић истиче да локална самоуправа посебну пажну поклања уређењу града, очувању и подизању зелених површина.

"Данас сам обишла радове ЈП "Kомуналац" који су започели уређење и озелењавање града, те су засадили нове саднице липе које ће красити Главну улицу. Радови су започети од Змај Јовине школе и наставиће се дуж целе улице. Дрворед липа из Главне улице потиче још из прве половине педесетих година XX века, те представља један од симбола нашег града. Нова стабла липе ће бити засађена на местима где тренутно недостају, а проузроковано различитим факторима пропадања или услед редовног програма одржавања, а како би се употпунио дрворед", казала је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је и сама узела учешће у акцији и симболично једно стабло засадила испред Градске куће.

"У читавом граду је предвиђена садња неколико стотина стабала, то ће се сукцесивно радити током читавог пролећа. Идемо од почетка у Главној улици, санирамо такође алеју кестена у Железничкој улици, ту је и акција озелењавања парк шуме Борковац, понављам предвиђено је неколико стотина нових садница које ће Румљани овог пролећа добити", напоменула је председница Ћирић.

Поред садње дрвореда ЈП "Комуналац" спроводи и акцију уређења травнатих површина дуж Главне улице.

"Наша Рума је препознатљива по овом дрвореду липа које почетком лета најлепше мириши мислим у целој Србији. Када је реч о травнатим површинама, нажалост, нису баш у најбољем стању из разлога што многи они који се паркирају дуж Главне улице прелазе преко травнате површине. Видећемо у наредном периоду да садњом или постављањем тепих траве ова површина добије сасвим другачији изглед", изјавио је директор ЈП "Комуналац" Драган Панић, најавивши и обнову дрвореда у Железничкој улици.

"Ми смо већ започели орезивање у Железничкој улици, реч је о дрвореду старом преко 100 година. Нека стабла само орезујемо, нека ћемо морати пломбирати, а алеју ћемо оспособити за даљи живот. Када је у питању Борковац, шума је у великом делу проређена и мислим да ћемо са јесени започети садњу и у наредним годинама видећете како ће Борковац много лепше изгледати", оценио је Панић".
donor
donor
donor
donor