img

Вести

Дигитална спремност за европско учење на даљину

img

Print

Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ Рума учествује у пројекту Erasmus+ програма са колегама из Грчке, Исланда, Португала и Белгије. У претходном периоду су се наставници и директори састали на Исланду, а сада је обука одржана у Белгији у Бракелу у Средњој стручној школи "GO! Atheneum Brakel". Обука се одржавала од 7. до 12. фебруара 2022. Ова школа организовала је радионице у којима су наставници добили нове методе учења на даљину које су примењиве у нашем образовном систему. Теме на обуци тицале су се 3Д штампања, виртуелних кретања, програмских језика и дизајнирања односно примене дигиталних алата кроз различите предмете.

С обзиром на отежану ситуацију услед вируса covid 19 "Бранкова" школа је овом скупу присуствовала онлајн на радионицама и састанцима тимова.

"Колеге из Белгије организовале су одличне радионице које су нам онлајн пренели. Добили смо сав материјал у електронском облику и пред нама је време да применимо научено у нашој школи. У септембру очекујемо све партнере у нашој школи када ћемо ми бити домаћини једног дигиталног учења на даљину. Такође, очекују нас још активности у Португалу и Грчкој на исту образовну тему", рекли су чланови координативног тима "Бранкове" школе.


 
donor
donor
donor
donor