img

Вести

Одржана XX седница СО Рума

img

Print

Одборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању Предлог Одлуке о разрешењу и именовању председника, заменика председника, чланова и заменика чланова Изборне комисије општине Рума у сталном саставу, а ова Одлука је донета јер су у фебруару ступиле на снагу измене у изборном законодавству.

Пословник Општинске изборне комисије

8. фебруара је ступио на снагу Закон о локалним изборима, појаснио је председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић и додао да у складу са тим законом све скупштине градова и општина су дужне да у року од седам дана од дана ступања на снагу тог закона, изаберу нове изборне комисије у процедури и у структури какву предлаже тај закон.

"Ми смо састав изборне комисије усагласили са одредбама које је донео тај нови закон.  Укратко измене се састоје у томе да су предлагачи чланова Општинске изборне комисије у сталном саставу, значи председника, заменика председника, чланова и заменика чланова, одборничке групе у саставу које су имале на почетку мандата Скупштине. Пошто СО Рума има формиране три одборничке групе које су задржале свој састав од почетка мандата до сада, оне су могле да буду предлагачи. Када су у питању секретар и заменик секретара Општинске изборне комисије предлагач је председник Скупштине и та два члана Општинске комисије учествују у њеном раду без права одлучивања", изјавио је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

Одборници локалног парламента изгласали су данас в.д. мандат директору Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" Дамиру Васиљевићу Тоскићу, констатована је оставка Бранислава Павића, на место вршиоца дужности директора Установе за пружање социјалне заштите "Солидарност", а в.д. мандат у поменутој установи поверен је Драгани Матијевић. Изгласане су и кадровске промене у појединим надзорним одборима и скупштинским комисијама.
donor
donor
donor
donor