img

Вести

Одржана XIX седница Скупштине Општине Рума

img

Print

Изменама и допунама Одлуке о водоводу и Одлуке о одржавању канализационе мреже и одвођењу отпадних вода и атмосферских вода локална самоуправа желела је пре свега да подигне капацитете јавних предузећа, а све у складу са захтевима које изискује убрзан урбанистички развој наше општине, поручено је након данашње седнице Скупштине Општине Рума.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је поручио да румска јавна предузећа морају имати техничких и кадровских капацитета да сама изводе радове, те да је Општина Рума определила значајна средства за модернизацију истих.

"Јавна предузећа не треба да узимају подизвођаче, већ да све радове од полагања канализационе, водоводне мреже и других инфраструктурних радова обављају самостално. Ми смо зато у буџет ставили озбиљна средства за набавку опреме, како за ЈП "Водовод", тако и за ЈП "Комуналац". Одлука је рађена по узору на одлуке великих градова који имају јавна предузећа која су апсолутно технички и кадровски оспособљена да раде ове послове на терену и да зараде. Идеја је да јавна предузећа зараде,  да раде одређене послове не само за локалну самоуправу и за јавни интерес, већ и да буду на тржишту, да имају капацитет да ураде све оно што је у њиховој надлежности", казао је начелник Љубишић.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић је оценио да ће поменуте усвојене одлуке и утицати на повећање прихода односно добити самих јавних предузећа.

"Наравно дат је и подстицај да се јавна предузећа оснаже, али и да задовоље све захтеве које ће у будућем периоду пред њих донети убрзани развој наше општине, не само у привредном него и у урбанистичком делу", рекао је Ковачевић.

Одборници су на данашњем заседању условијили и Предлог Одлуке о ангажовању екстерног ревизора за ревизију завршног рачуна општине Рума за 2021. годину; Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији општине Рума, као и Предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулције за изградњу услужног центра уз коридор аутопута Е-70 лево код Руме.

Три тачке дневног реда које су се тицале промена назива улица и паркова су повучене са дневног реда због процедуралне грешке у поступку прибављања сагласности.

У оквиру тачке избори и именовања дошло је до неколико кадровских промена у јавним предузећима, надзорним, управним и школским одборима.

В.д. директорка ЈП "Стамбено" Александра Аднађевић поднела је оставку, а уместо ње на место в.д. директора именован је Стојша Јовановић. Због истека мандата дужности је разрешена Јелена Бркљач, а на место в.д. директора Јавног предузећа за урбанистичко планирање, управљање путевима и изградњу Рума именована је Владислава Повић.

Промењени су и поједини чланови Општинске изборне комисије у сталном саставу. Председница је Владислава Стаменовић, док је за заменицу председника изабрана Ана Цветковић.
donor
donor
donor
donor