img

Вести

Срећно Бадње вече

img

Print

У достојанственој и свечарској атомосфери, уз вечерња богослужења и традиционално освештање и налагање Бадњака, широм наше општине прослављено је Бадње вече.

Велики број Румљана присуствовао је вечерас паљењу бадњака у румском Храму Сабора Свих Српских Светитеља, а свечаном чину суделовала је и председница Општине Рума Александра Ћирић у друштву својих најближих сарадника.

Свим суграђанима честитам најрадоснији хришћански празник, да у кругу својих породица оснажени хришћанским вредностима и врлинама, вером, надом и љубављу наставе да и даље живе у слози, да имају више разумевања једни за друге, да помажу и да буду ослонац једни другима. Још једном им желим да у миру, добром здрављу и радости прославе најрадоснији хришћански празник уз традиционални поздрав Мир Божији, Христос се роди“, казала је председница Ћирић. 

„Ове године смо се одлучили да Бадње вече прославимо заједно са суграђанима овде у Храму Сабора Свих Српских Светитеља. Одлучили смо да посетимо ову цркву и зато што су из општинског буџета издвојена значајна средства за изградњу парохијског дома који се налази у оквиру овог храма. Општина је издвојила 3,8 милиона динара за изградњу парохијског дома, а пре неколико година је учествовала и у изградњи самог храма, односно финансирала је делом његову изградњу. Ми желимо да покажемо својим суграђанима да смо ту, да помажемо живот грађана у свим сегментима, не само привреду, екологију, културу, већ и да чувамо своју веру и традицију, чувамо своје обичаје. Очување вере и традиције је најбитније за опстанак једног народа“, поручила је председница Ћирић.

Као и увек у прослави Бадње вечери посебно су уживали они најмлађи који су и ове године „пијукали“ у цркви, а поред неизоставних осмеха,  деца су из цркве изашла и пуних џепова слаткиша.
donor
donor
donor
donor