img

Вести

Поново одржан вашар у Руми

img

Print

После скоро две године и тек спорадичног попуштања епидемиолошких мера, поново је одржан надалеко познат Румски вашар. Епидемиолошка ситуација у румској општини је стабилна, па се са тренутно 70 позитивних на корона вирус, могло кренути у организацију јануарског вашара. Манифестацију је са сарадницима обишла Александра Ћирић, председница Општине Рума. 

"Пратили смо епидемиолошку ситуацију протеклих месец дана и с обзиром на то да је епидемиолошка ситуација на територији наше општине повољна, одлучили смо да наставимо традицију нашег вашара. Нажалост, вашар није одржаван скоро две године и видимо по броју присутних да је људима прилично недостајао, како самим Румљанима тако и великом броју трговаца и купаца који долазе на традиционални вашар из свих крајева наше земље па чак и из региона", изјавила је председница Ћирић.

Све је ишло наруку продавцима и купцима, па и временске прилике, тако да је забележена прилична гужва на Вашаришту и то не само на данашњи дан, већ и дан пре вашара. 

"Пратићемо ситуацију током јануара месеца и ако остане повољна као што је то сада, а до јучерашњег дана имали смо 70 позитивних, уколико тако остане и ако се буде смањивао број, одржаћемо и фебруарски вашар" додала је председница Општине Рума, Александра Ћирић.

 
donor
donor
donor
donor