img

Вести

Новогодишњи коктел - Сумирани резултати и најављени нови велики пројекти у 2022. години

img

Print

Традиционални новогодишњи коктел одржан је данас у Великом холу Културног центра "Брана Црнчевић" у Руми. Председница Општине Рума Александра Ћирић је у друштву најближих сарадника угостила представнике јавног и политичког живота, привреднике, челне људе суседних општина и пријатеље локалне самоуправе, а то је уједно била прилика и да се сумирају резултати из 2021. године и најаве нови велики пројекти у наредној 2022. години.

Председница Ћирић је оценила да је упркос корона вирусу 2021. година била успешна за румску општину.

"Реализовали смо низ значајних и важних пројеката за нашу општину. Реконструисали смо две улице 15. мај и 15. август, затим смо пустили у рад пројекат "Хорис", потом смо реализовали још низ битних пројеката као што је међу грађанством најпопуларнија мера повећања енергетске ефикасности, која ће се наставити и у наредној години. То су све успеси и резултати који говоре о томе колико је једна Општина вредно радила за бољитак својих грађана. Ми у наредну годину улазимо са још већим задацима које смо пред себе поставили. Усвојен је рекордан буџет вредан преко 2 милијарде динара па су самим тим пред нама још већи задаци и изазови. Ми ћемо се трудити да свим грађанима обезбедимо још боље услове живота", поручила је председница Ћирић и најавила наставак финансирања свих оних добро познатих пројеката попут бесплатних уџбеника за све основце и бесплатног вртића за сву децу.

"Уложићемо значајна средства у екологију, заштиту животне средине, у здрав живот читаве заједнице. Следе и улагања у културу, спорт, јер  тиме заправо улажемо у нашу децу, у нашу будућност. Уверени смо да ћемо 2022. године  постићи још боље резултате", казала је председница Општине Рума и пожелела свим грађанима срећне предстојеће празнике.

"Пожелела бих свим грађанима срећну 2022. годину, желим им пре свега пуно здравља, остварење свих жеља и да божићне и све ове празнике проведу у радости и миру са својим породицама", нагласила је председница Ћирић.

 
donor
donor
donor
donor