img

Вести

Поднета прва кривична пријава за непрописно одлагање отпада

img

Print

Најављене ригорозније мере према свима који на непрописан начин одлажу отпад почињу да се спроводе у румској општини.

Председница Општине Рума поднела је данас прву кривичну пријаву против НН лица које је бацило отпад поред пута, недалеко од затворене депоније у Жарковцу.

"Данас сам потписала прву кривичну пријаву против НН починиоца. Поред свих наведених забрана, мера, молби и апела да се смеће не баца тамо где му није место, да се не стварају нове дивље депоније, упркос свему томе НН починилац се оглушио и недалеко од затворене депоније је бацио отпад. Ми смо морали да реагујемо, надамо се да ће тужилац сада урадити свој део посла. Овом мером пробаћемо да додатно утичемо на свест неодговорних појединаца. Морамо да водимо рачуна о животној средини, јер је у питању здравље свих нас", изјавила је председница Ћирић и напоменула да је Општини Рума заштита животне средине веома битна.

"За сада је евидентиран један прекршилац и надамо се да их неће бити више. Ускоро постављамо и видео надзор на затвореној депонији у Путинцима, у Кленку је то већ учињено.  Апелујем овим путем на све људе који виде неки прекршај да реагују, биће отворени контакт телефони, да се сви укључе у заштиту животне средине", казала је председница Општине Рума.
donor
donor
donor
donor