img

Вести

Пријем и новчана награда за румског златног боксера

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић угостила је данас у Градској кући вишеструког првака наше земље, српског репрезентативца у боксу, Румљанина Ненада Јовановића, освајача овогодишњег престижног међународног турнира Златна рукавица.

У срдачном разговору са Ненадом Јовановићем и његовим тренером Бориславом Крстићем, једна од главних тема је била на који начин Општина Рума може помоћи даљи развој и напредак младог спортисте, како би он у будућности постизао још боље успехе.

"Мени је указана велика част да угостим младог спортисту који бележи врхунске резултате и на највећој могућој сцени промовише не само себе, него и своју Руму. Зато смо заједно данас разматрали могућности на који начин можемо помоћи његов спортски развој. Као мали гест пажње за све што је учинио ове сезоне, а чија је круна свакако освајање Златне рукавице, што је највећи успех румског бокса, ми смо му уручили и новчану награду. Нека му она на симболичан начин буде мали подстрек за наставак каријере", поручила је председница Ћирић и нагласила да у наредној години локална самоуправа не издваја велика новчана средства само за екологију, инфраструктуру и културу, већ и за спорт, уз констатацију да је развој младих спортиста и стварање бољих услова за бављење спортом један од приоритета у наредном периоду.

Шампионски боксер из Руме, који је током сезоне боксовао и за Црвену звезду и за боксерски клуб Лозница захвалио се председници Ћирић на пријему и Општини Рума на награди.

"Прво да се захвалим на пријему, било ми је заиста пријатно и искрено сам поносан на све што сам са својим тренером направио ове сезоне. Морам рећи да је бокс спорт који захтева пуно одрицања, човек се мора максимално посветити тренинзима уколико жели да напредује. Бокс је моје занимање и зато ми и те како значи и новчана помоћ Општине Рума. Верујем да наредне године могу да направим искорак. Ја сам у тренингу свакодневно, за мене нема паузе, већ 2. јануара учествујем на профи боксерској ревији на Златибору, а затим ме очекује прво Европско првенство за младе до 22 године, а након тога као круна сезоне и сениорско Европско првенство", рекао је Јовановић.

"Задовољан сам условима које ми Рума као град нуди за тренинг. Ја боксујем тренутно за Лозницу, али сви моји тренинзи су у Руми са трофејним тренером Бориславом Крстићем, који је освајао и европске и светске медаље. Заједно идемо корак по корак и најважније верујемо да имамо потенцијала да остваримо велике резултате", сматра Јовановић.

Општина Рума је Ненада Јовановића за спортске успехе наградила са 50.000 динара.
donor
donor
donor
donor