img

Вести

Донација Општине Дому здравља Рума - Ново санитетско возило

img

Print

Општина Рума донирала је Дому здравља "Рума" ново санитетско возило за превоз путника на дијализу. Реч је о возилу Opel Vivaro, за чију набавку је издвојено три милиона динара.

Општина Рума као одговорна локална самоуправа се труди да здравствена заштита грађана, као и квалитет пружања здравствене заштите, буде што ефикаснији и што бољи, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас, заједно са заменицом председника Биљаном Поповић Јовановић, присуствовала примопредаји возила.

"Из буџета су издвојена значајна средства за програм здравствене заштите у износу од преко 27 милиона динара. И у претходном периоду Општина је помагала Дому здравља у виду донација, било да је то медицинска опрема или возило. Овог пута је купљен  комби за превоз пацијената на дијализу. Ја се искрено надам да ћемо овом донацијом олакшати одлазак на лечење пацијентима којима је свакодневни превоз због природе болести неопходан, али и да ћемо олакшати сам рад здравственим радницима", изјавила је председница Ћирић.

Председница Општине Рума је искористила посету Дому здравља да разговара и са медицинским радницима, чује њихове предлоге, проблеме и сугестије како би локална самоуправа, у оквиру својих надлежности, поново могла да реагује и помогне у побољшању услова за рад и пружања медицинске помоћи.

Возило за превоз путника на дијализу свакодневно превози пацијенте, а дневно се минимално пређе 400 километара, те је ново возило било више него потребно, казао је директор Дома здравља "Рума" Зоран Славујевић.

"Новим возилом растеретићемо хитну и ургентну службу. Ово строго наменско возило за дијализу се ретко налази на тржишту и драго нам је да је локална самоуправа правовремено реаговала. Покривамо велики простор од Кленка до Ирига и ово возило је сваки дан у употреби. Дневно минимално пређе око 400 километара, тако да нам је заиста  од велике важности да имамо ново, исправно и квалитетно возило. У име целог колектива захваљујем локалној самоуправи и морам да наговестим да имамо обећања да ћемо и наредне године добити на поклон још једно возило", рекао је директор Славујевић и додао се од данас вакцинални пункт премешта у Превентивни центар Дома здравља "Рума".

Када је реч о епидемиолошкој ситуацији у румској општини она је стабилна и бележи се пад броја заражених у односу на претходни период.
donor
donor
donor
donor