img

Вести

XVII СО Рума - Изабрано ново општинско руководство

img

Print

Од данас Рума има председницу Општине, а на ту функцију Скупштина је поставила Александру Ћирић дипломирану историчарку (Филозофски факултет Универзитета у Београд), са листе - Српска напредна странка: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ЗА НАШУ ДЕЦУ. Александра Ћирић је у последњих годину и по дана обављала функцију заменице председника Општине Рума, а за њено именовање је гласало укупно 36 одборника, од 38 колико их је присуствовало седници. На место заменице председнице Општине изабрана је Биљана Поповић Јовановић(СНС), дипломирана васпитачица (Виша школа за образовање васпитача у Сремској Митровици).

Нова председница Општине Рума је после седнице оценила да преузима одговорну и тешку функцију, али ће се заједно са својим добрим тимом сарадника, трудити да ради на побољшању Руме у свим сегментима живота.

"Најављујемо велика улагања у инфраструктуру, екологију, културу, спорт и пре свега безбедност наше деце. Такође очекујте и велика улагања у здравствени систем. Пред нама су изузетно важни и велики задаци које ћемо се трудити да испунимо и да оправдамо поверење свих грађана и да просто свим суграђанима учинимо Руму бољом за живот. У суботу на седници Скупштине биће усвојен нови буџет за 2022. годину тако да ћете видети све планове и пројекте који су планирани за наредну годину", казала је Александра Ћирић, осврнувши се и на најаву поновног отварања породилишта.

"Тај посао неће бити лак, но, ми ћемо се заиста потрудити да породилиште које је измештено из нашег Дома здравља 2014. године вратимо у Руму, јер наше суграђанке то заслужују. Наталитет нам је порастао, на територији наше општине се годишње роди преко 600 деце. Рума је одувек имала добро организовану здравствену службу тако да ћемо настојати да вратимо породилиште у Руму, јер све Румљанке то заслужују", казала је Александра Ћирић.

Како је Скупштина претходно усвојила оставку бившег председника Општине Рума Слађана Манчића, на седници је изгласан и нови састав Општинског већа:

У састав Општинског већа Општине Рума изабрани су следећи чланови:

-др Јован Кромпић;

-Ивана Бојанић;

-Бранко Шијачки;

-Милош Дудуковић;

-Миленко Секулић;

-Стојан Марковић;

-Биљана Јовановић;

-Снежана Бањац;

-Драган Крстић.

Председница општине, Александра Ћирић је председник Општинског већа.

Заменица председника општине, Биљана Јовановић Поповић је члан Општинског већа по функцији.

Такође, на почетку седнице прихваћена је оставка доскорашње заменице председника Скупштине Општине Рума Кристине Кашић, а на њено место, након гласања, постављен је Мирко Честић, са листе - Српска напредна странка: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ЗА НАШУ ДЕЦУ.

Оставку на место одборника је поднела Софија Лакетић(СНС), док је одборнички мандат враћен доскорашњем председнику Општине Слађану Манчићу. Констатован је и престанак одборничког мандата Биљане Јовановић Поповић након што је изабрана на функцију заменице председника Општине, па је у сазив Скупштине изабран др Ненаду Катанићу (СНС), али је он одмах након избора поднео оставку,  како не би био у сукобу интереса, с обзиром на то да је ангажован у Влади Републике Србије. Катанић је новом општинском руководству пожелео срећу у раду и честитао свима предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Нова скупштинска седница заказана је за суботу, 18. децембра, када ће одборници, између осталог, разматрати буџет за наредну годину.
donor
donor
donor
donor