img

Вести

Годишњи концерт фолклорних група - АНИП Бранко Радичевић

img

Print

„Ајд’ у коло, свирац свира” назив је концерта који је данас одржао Ансамбл народних игара и песама „Бранко Радичевић”, у Великој сали Културног центра „Брана Црнчевић” . Концерт је одржан у два термина у два термина - од 17 и 19 часова, јер је због тренутних епидемиолошких околности број места у публици био ограничен.

„Традиција се наставља одржали смо Годишњи концерт Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић" Рума. Румљани су видели све наше групе, што није уобичајено, јер смо до сада у децембру одржавали концерт нашег Извођачког састава. Сада смо одлучили да се  све групе АНИП-а појаве на великој сцени и да испунимо сва велика очекивања публике“, рекао је Петар Поповић, уметнички руководилац АНИП "Бранко Радичевић" Рума и додао да ће средства од продатих улазница бити усмерена на фундус народних ношњи.

Програм концерата је уметношћу „осликао” тежњу за очувањем културног и етнонационалног идентитета, поткрепљену учењем о држави и друштву, културном наслеђу и српском језику. Превладале су народне игре, песме, музика и костими са југоистока Србије, са подручја нишавског, пиротског, пчињског и косовскопоморавског округа. И дечје и омладинске групе представије су се уз пратњу Народног оркестра звуцима традиционалних инструмената.
donor
donor
donor
donor