img

Вести

Посади свој хлад - Успешно реализована акција у Руми

img

Print

На преко 100 локација широм Србије данас је спроведена акција "Посади свој хлад", коју организује НВО Зелени развојни центар уз помоћ друштвено одговорних компанија.

У Руми је акцију поделе садница белог јасена спровело јавно предузеће "Комуналац", а на штанду код Малог паркића, у центру града, врло брзо подељено је свих сто бесплатних садница.

"Делимо саднице белог јасена, јако захвална врста, није захтевна по питању ни влаге, ни светлости, изузетно добро подноси и велике врућине. Сваки грађанин је добио по једну садницу уз обавезу да је посади, то је једини услов. Овом акцијом повећаћемо пошумљеност наше Србије и наших градских и приградских насеља. Добили смо 100 садница, заинтересованост је поприлично добра, тако да смо врло брзо поделили саднице. Морам напоменути да је реч о квалитетним садницама где је проценат примања преко 90 одсто", изјавио је Владимир Јаворац, шеф одсека Зеленило у ЈП "Комуналац".

Суграђанка Славица Лукић одушевљена је данашњом акцијом.

"Ја немам речи, ово је предивно. Да могу још да добијем садница ја бих све узела и посадила сама. Ја сам и 1966. године учествовала у акцији озелењавања, добро знам колико је то важно за све нас. Дрво које је недавно посечено у Руми, засадио је својевремено мој чукундеда, то ме је растужило, но, ипак и мотивисало да данас дођем и у  својим седамдесетим годинама, поново дам свој допринос друштву. Видим да су саднице узимали и они млађи, да их деца носе у своје школе, паркове, све ме то радује, јер млади и треба више да се укључе у друштвени живот", поручила је Славица.
donor
donor
donor
donor