img

Вести

У Руми обележен Светски дан деце оболеле од рака

img

Print

Са Градског трга у Руми још једном је послата снажна порука подршке деци и њиховим родитељима који воде битку са једном опаком болешћу као што је карцином.

Симболично на 15. фебруар, Светски дан деце обелеле од рака, Општина Рума у сарадњи са Националним удружењем родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) је и ове године на Градском тргу организовала промотивну акцију која има за циљ подизање свести о проблему рака код деце. Традиционално у 13 сати са румског Градског трга, али и још четрдесетак градова уз Србији, пуштени су у ваздух балони подршке свој деци које се боре са раком, али и у знак сећања на сву децу која су ту битку изгубила.

Из НУРДОР-а су поручили да им је циљ да се у Србији створе услови за боље лечење деце, али и већа видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање. Кроз кампање, попут ове, НУРДОР подстиче како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић изразио је задовољство што је Рума још једном важан ослонац НУРДОР-у кампањи подизања свести о канцеру.

 

„Сви који су данас на Градском тргу показали су велику друштвени одговорност у времену када је рак заиста пошаст 21. века. Као и сваком великом проблему морамо приступити одговорном државном стратегијом. У тој стратегији има места за све нас, дакле, не само државне инстутуције, него и локалне заједнице, удружења и појединце. То је борба из које нико нема право да одступи и веома ми је драго што је Рума један од градова који указује на трагичан проблем карцинома код деце. Солидарност је потребна не само деци, него и њиховим родитељима и похвалио бих хуману мисију НУРДОР-а. Верујем да заједнички, ако свако да свој мали допринос, можемо постићи много“, рекао је Ковачевић и позвао грађане да пошаљу смс на број 1150 и скромним прилогом помогну у борби против рака.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor