Одржана IV седница СО Рума

величина слова

30. новембар 2016.

Sednica SO RumaИзвештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период од 01.01. до 30.09.2016. године. сигуран је показатељ да је Општина Рума кренула путем економског развоја, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, на данашњој IV седници Скупштине Општине Рума.

Он је изразио и задовољство што је и део опозиције у локалном парламенту препознао значајне искораке у пуњењу општинског буџета, похваливши буџетску политику локалне самоуправе и рад локалне пореске администрације.

"У интересу свих грађана је да пуњење буџета буде што боље. Можемо бити изузетно задовољни Извештајем о извршењу буџета у првих девет месеци ове године. Наш први циљ је био консолидација буџетског пословања и у томе смо успели. Зато верујем да ћемо већ у 2017. години имати и значајна капитална улагања, а ту мислим на пројекте вредне 100 и више милиона динара. Мада, не треба потцењивати ни када на једном месту уложите и 40 милиона динара и то би се могло сматрати капиталном инвестицијом", изјавио је Манчић и напоменуо да ће у децембру Министарство привреде уплатити 100 милиона динара за изградњу пречистача у Западној радној зони.

Укупно остварени приходи и примања у првих девет месеци ове године износе 1.146.052.237,91 динара, односно 55,61 одсто бруто планираних прихода и примања, док су бруто извршени расходи и издаци у истом периоду 1.017.208.279,96 динара, односно 49,36 одсто.

SO RumaСве тачке дневног реда на данашњем заседању су усвојене, а међу њима се нашла и Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину. Разлози за трећи ребаланс су пре свега усклађивање статуса "Дирекције за изградњу "Руме" са Законом о буџетском систему и сагласност Министарства финансија да се Туристичка организација Општине Рума преведе у статус индиректног корисника буџетских средстава, појаснила је шефица Одељења за финансију, привреду и пољопривреду Биљана Дамљановић. Одборници су изгласали формирање новог јавног предузећа. Уместо "Дирекције за изградњу Руме" је основано ново јавно предузеће - Јавно комунално предузеће "Паркинг и инфраструктура".

Главна делатност предузећа биће управљање паркинг простором, али ће се оно старати и о путевима и саобраћајницама у румској општини, док ће јавна расвета, која је до сада била поверена Дирекцији, прећи у надлежност јавног предузећа "Комуналац".

Скупштина је данас именовала и директора ЈП "Водовод". Овим јавним предузећем ће у наредне четири године руководити машински инжењер Слободан Станић.

У оквиру тачке избори и именовања разрешено је дужности и именовано неколико чланова у скупштинским саветима, управним и надзорним одборима у јавним предузећима и установама.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001