Извештај са XIII седнице Општинског већа

величина слова

4. новембар 2016.

13. седница Општинског већаДанас је у Градској кући одржана XIII седница Општинског већа општине Рума.

Чланови Општинског већа дали су сагласност на измену Плана јавних набавки Општинске управе општине Рума за 2016. годину на основу Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету за 2016. годину (донета на трећој седници СО Рума), Финансијског плана Општинске управе, Одлука о промени буџетске апропријације, као и на основу Решења о употреби текуће буџетске резерве које је усвојено на јучерашњој седници Општинског већа.

На седници је усвојен и Предлог ценовника ЈП „Комуналац“ који ступа на снагу даном давања сагласности од стране Скупштине општине Рума, а примењује од 1. јануара 2017.године.

„ЈП „Комуналац“ је поднело Предлог за измену ценовника чистоће који се односи на одвоз комуналног отпада како од приватних, тако и од правих лица. Предлог повећања је од 5 посто. То би у пракси значило да ће рачун једне четворочлане породице на сеоском домаћинству, која је до сада плаћала 500 динара, после усвајања новог ценовника бити за 25 динара већи“, изјавио је Жељко Дошен, помоћник директора за техничка питања. „Ми у последње четири године нисмо тражили повећање цена, а с обзиром да смо кренули у одвоз са комплетне територије Општине Рума створила се потреба за повећањем цена. И са овим повећањем смо испод калкулативних цена, а што се тиче окружења и даље смо најповољнији у Срему“, истакао је Дошен.

 

Чланови Већа одобрили су пренос средстава Центру за социјални рад општине Рума, у износу од 25.000 динара ради исплате једнократне финансијске помоћи Анђели Николић из Никинаца у сврху суфинансирања одласка на међународни фестивал хармоникаша. Такође, одобрен је пренос средстава у износу од 50.000 динара ради исплате једнократне финансијске помоћи Александри Нинковић чија се шесточлана породица нашла у тешкој ситуацији након што јој је супруг повређен на послу.

Општинско веће одбило је три жалбе на Одлуку о додели помоћи у грађевинском материјалу Комисије за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглица на територији општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001