XII седница СО Рума - куповина комбија и Правилник о успоривачима саобраћаја

величина слова

3. новембар 2016.

Dušan LjubišićУсвајањем Решења о употреби буџетске резерве у износу од милион динара обезбеђена су средства да Општина Рума купи нови комби.

Локална самоуправа пружа бесплатне услуге превоза бројним удружењима, спортским екипа и деци са територије Општине Рума, те је куповина новог комбија реална потреба, а не луксуз нагласио је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"Општински комбији су 2002. и 2003. годиште, прешли су велики број километара и тренутно нису најбоље решење за бројне превозе које локална самоуправа обезбеђује, било да је реч превозу деце из Дневног боравка или превозу спортиста и удружења на разноразне манифестације. С обзиром да новца у буџету има, решили смо да купимо један нови комби који ће повећати и саму безбедност људи које превозимо", изјавио је Љубишић.

За куповину комбија биће потребно издвојити око 3.400.000 динара, што је и нешто нижа сума него што је планирано.

Већници Општине Рума усвојили су данас Правилник о критеријумима за уградњу техничких средстава за успоравање саобраћаја на путу.

Основни мотив за доношење Правилника јесте потреба да ову област дефинишемо на један уређен и јасан начин, казао је начелник Љубишић, који је уједно и председник Комисије за безбедност саобраћаја у Општини Рума.

"Заиста имамо доста захтева за постављање "лежећих полицијаца" и када би изашли у сусрет свим захтевима готово да не би постојала улица без успоривача саобраћаја. Отприлике усвајамо око 30 одсто предлога, руковођени правилима струке, јер у Комисији за безбедност саобраћаја седе људи из Дирекције за изградњу Руме, саобраћајне полиције, наш саобраћајни инспектор, дакле, сви релевантни стручњаци за ову област. Сада ћемо, уместо дискреционе одлуке чланова Комисије, имати Правилник са критеријумима који носе одређене бодове и самим тим ова област ће се додатно уредити" тврди Љубишић.

Усвојена су и Решења о употреби текуће резерве у износима 200.000 динара (јубиларне награде) и 1.200.000 динара (Туристичка организација Општине Рума - зараде).

Веће је одобрило и три захтева за новчану помоћ фудбалским клубовима "Јединство" Платичево (40.000 динара); "1. мај" Рума (70.000 динара) и "Напредак" Жарковац (30.000 динара).

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001