Словеначка делегација у посети румској општини

величина слова

3. август 2018.

У посети Градској кућиТуристичка организација Oпштине Рума наставља са промовисањем културних и природних вредности Руме, али и сремског региона. У данима „Румфеста“, поред многобројних гостију из околних места, наш град је домаћин и гостима из Словеније који ће у Руми боравити четири дана. За то време упознаће се са туристичким вредностима не само Општине Рума, него и Срема. Госте из Словеније данас су у Градској кући угостили председник Скупштине Општине Рума, Стеван Ковачевић и начелник Општинске управе Општине Рума, Душан Љубишић.

Председник Скупштине сматра да је посета делегације из Новог Места састављене од делатника из туризма један од бољих начина да се представе туристички потенцијали Општине Рума. „Гости који бораве ових дана у Руми ће бити најбољи промотери наше туристичке понуде у Словенији. Ово је најбољи начин да представимо оно што смо ми препознали као нашу туристичку понуду“, изјавио је Ковачевић.

Мирјана Вујасиновић, в.д. директор Туристичке организације Општине Рума, каже да су већ сада утисци гостију из Словеније позитивни.

Посебно ми је драго што нам се отварају многа врата, не само када је у питању развој туризма, него и када је у питању сарадња у виду писања пројеката. Начели смо многе теме, надам се да ћемо у ова четири дана имати нацрте неких идеја. Јуче и данас смо на Румфесту, али успут им показујемо туристичке вредности нашег града. Сутра ћемо изаћи из граница општине и отићи до Фрушке Горе“, рекла је директорица Вујасиновић.

Рума је леп град и изненађени смо колико могућности има за пријем гостију, колико тога пружа, колико има историјске и природне баштине, тако да ћемо сигурно опет доћи, казала је Маријанца Тршчинар Антић, председница Одбора за међународну сарадњу из Новог Места.

Више пута смо само пролазили крај Руме јер нас нико није упутио у овај град и заиста смо захвални Туристичкој организацији Руме и клубу Словенаца "Емона" што су нас позвали, као и Општинској управи што нас је примила, што смо добили прилику да упознамо Руму и створимо контакте“, изјавила је Маријанца Тршчинар Антић.

Пројекат „Промоција туристичких ресурса Општине Рума и региона Срема и подстицање унапређења рецептивне туристичко-угоститељске понуде кроз локалне манифестације и организовану промо туру за госте из Словеније“ реализује се захваљујући Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001